בִּישׁוּל וַאֲפִיָּה |
bishûl va'afiyâ |
cooking and baking |
לְהוֹסִיף |
le'hosîf |
(to) add |
לֶאֱפוֹת |
le'efôt |
(to) bake |
אוֹפָה |
ofâ |
baker (f) |
אוֹפֶה |
ofê |
baker (m) |
אַבְקַת אֲפִיָּה |
avkât afiyâ |
baking powder |
לִצְלוֹת עַל הָאֵשׁ |
litslôt al ha'êsh |
(to) barbecue |
בְּלֶנְדֶּר |
blênder |
blender |
מַמְחֶה |
mamchê |
blender |
לְהַרְתִּיחַ |
le'hartî'ach |
(to) boil |
קְעָרָה |
ke'arâ |
bowl |
קַעֲרִית |
kâ'arît |
small bowl |
מְרָקִיָּה |
me'rakiyâ |
soup bowl |
פֵּרוּרֵי לֶחֶם |
peruri lechêm |
bread crumbs |
חֶמְאָה |
chem'â |
butter |
עוּגָה |
ugâ |
cake |
עוּגַת תַּפּוּחִים |
ugat tapûchim |
apple cake |
תַּבְנִית אֲפִיָּה |
tavnît afiyâ |
cake pan |
שֵׁף |
shef |
chef |
שׁוֹקוֹלָד |
shôkolad |
chocolate |
חַמִּין |
chamîn |
cholent |
לִקְצוֹץ |
liktsôts |
(to) chop |
קִנָּמוֹן |
kinamôn |
cinnamon |
שִׁינֵי שׁוּם כְּתוּשׁוֹת |
shinei shum k'tushot |
cloves of crushed garlic |
טַבָּחִית |
tabâchit |
cook (f) |
טַבָּח |
tabâch |
cook (m) |
לְבַשֵּׁל |
le'vashêl |
(to) cook |
מְבוּשָּׁל |
me'vushâl |
cooked |
לְהִתְבַּשֵּׁל |
le'hitbashêl |
to be cooked |
תַּבְשִׁיל |
tavshil |
cooked food |
סֵפֶר בִּישׁוּל |
sêfer bishûl |
cookbook |
לְצַנֵּן |
le'tsanên |
(to) cool |
לְקָרֵר |
le'karêr |
(to) cool |
קְרֵם |
krem |
cream |
שַׁמֶּנֶת |
shamênet |
sour cream |
קַצֶּפֶת |
katsêfet |
whipped cream |
לְהַקְצִיף |
le'haktsîf |
(to) cream |
כּוֹס |
kos |
cup |
לַחְתּוֹךְ |
lachtôch |
(to) cut |
לְהוֹצִיא אֶת הָעֲצָמוֹת |
le'hotsî et ha'atsamôt |
debone |
מַעֲלוֹת |
ma'âalot |
degrees |
לַחְתּוֹךְ לְקוּבִּיּוֹת |
lachtôch le'kubiyôt |
(to) dice |
מִטְבָּל |
mitbâl |
dip |
לִטְבּוֹל |
litbôl |
(to) dip |
בָּצֵק |
batsêk |
dough |
יָבֵשׁ |
yavêsh |
dry |
לְיַבֵּשׁ |
le'yabêsh |
(to) dry |
בֵּיצָה |
beitsâ |
egg |
בֵּיצִים |
beitsîm |
eggs |
חֶלְבּוֹן |
chelbôn |
egg white |
חֶלְמוֹן |
chelmôn |
egg yolk |
בֵּיצַת עַיִן |
beitsât âyin |
fried egg |
בֵּיצָה קָשָׁה |
beitsâ kashâ |
hard-boiled egg |
חֲבִיתָה |
chavitâ |
omelet |
בֵּיצָה מְקוּשְׁקֶשֶׁת |
beitsâ me'kushkêshet |
scrambled egg |
בֵּיצָה רַכָּה |
beitsâ rakâ |
soft-boiled egg |
טַעַם |
tâ'am |
flavor |
לְתַבֵּל |
le'tabêl |
(to) flavor |
קֶמַח |
kêmach |
flour |
לְקַפֵּל |
le'kapêl |
(to) fold |
מְעַבֵּד מָזוֹן |
me'abêd mazôn |
food processor |
לְהַקְפִּיא |
le'hakpî |
(to) freeze |
זִגּוּג |
zigûg |
frosting |
מְטוּגָן בְּשֶׁמֶן |
metugan be'shemen |
fried in oil |
לְטַגֵּן |
le'tagên |
(to) fry |
מַחֲבַת |
machavât |
frying pan |
קִישׁוּט |
kishût |
garnish |
לְקַשֵּׁט |
le'kashêt |
(to) garnish |
גְּרָם |
gram |
gram |
תַפּוּחֵי אֲדָמָה מְגוֹרָרִים |
tapû'chei adamâ megorerim |
grated potatos |
מִגְרֶרֶת |
migrêret |
grater |
רוֹטֶב |
rôtev |
gravy |
לְשַׁמֵּן |
le'shamên |
(to) grease |
מַנְגָּל |
mângal |
grill |
לִצְלוֹת |
litslôt |
(to) grill |
מַטְחֵנָה |
matchenâ |
grinder |
בְּשַׂר בָּקָר טָחוּן |
b'sar bakâr tachun |
ground beef |
לְחַמֵּם |
le'chamêm |
(to) heat |
מַרְכִּיבִים |
markîvim |
ingredients |
לִסְחוֹט |
lischôt |
(to) juice / (to) squeeze |
מַסְחֵטָה |
maschetâ |
juicer |
מִיץ תַּפּוּחִים |
mits tapuchîm |
apple juice |
מִיץ תַּפּוּזִים סָחוּט טָרִי |
mits tapuzîm sachût tarî |
freshly squeezed orange juice |
מִטְבָּח |
mitbâch |
kitchen |
מִטְבָּחוֹן |
mitbachôn |
kitchenette |
כְּלֵי מִטְבָּח |
klêi mitbâch |
kitchenware |
לָלוּשׁ |
lalûsh |
(to) knead |
לִישָׁה |
lishâ |
kneading |
סַכִּין |
sakîn |
knife |
כָּשֵׁר |
kashêr |
kosher |
לְהַכְשִׁיר |
le'hachshîr |
(to) kosher |
מַצֶּקֶת |
matsêket |
ladle |
שִׁכְבָה |
shichvâ |
layer |
לְהַנְמִיךְ אֶת הַלֶּהָבָה |
le'hanmîch et ha'lehavâ |
lower the flame |
מַרְגָּרִינָה |
margarîna |
margarine |
מָרִינָדָה |
marinâda |
marinade |
תַּחְמִיץ |
tachmîts |
marinade |
לְהַשְׁרוֹת בְּתַחְמִיץ |
le'ha'shrôt betachmîts |
(to) marinate |
לְרַסֵּק |
le'rasêk |
(to) mash |
לִמְדוֹד |
lim'dôd |
(to) measure |
כּוֹס מְדִידָה |
kos medida |
measuring cup |
לְהָמֵס |
le'hamês |
(to) melt |
לְהָמִיס |
le'hamis |
(to) melt |
מִיקְרוֹגַל |
mîkrogal |
microwave |
לְעַרְבֵּב |
le'arbêv |
(to) mix |
לְמַזֵּג |
le'mazêg |
(to) mix |
מִיקְסֶר |
mîkser |
mixer |
מְעַרְבֵּל |
me'arbêl |
mixer |
תַּעֲרוֹבֶת |
ta'arôvet |
mixture |
בְּלִילָה |
bêlila |
mixture |
מוּסָקָה |
musaka |
Moussaka |
שֶׁמֶן |
shemen |
oil |
חֵצִי |
chêtsi |
one half |
שְׁלִישׁ |
shlish |
one third |
רֶבַע |
rêva |
one fourth |
שְׁמִינִית |
shminît |
one eighth |
פּוֹתְחָן |
potchân |
opener |
תַנוּר |
tanûr |
oven |
לְקַלֵּף |
le'kalêf |
(to) peel |
מַקְלֵף |
maklêf |
peeler |
פִּלְפֵּל |
pilpêl |
pepper |
לְהַחְמִיץ |
le'hachmîts |
(to) pickle |
פַּשְׁטִידָה |
pashtida |
pie |
קוֹרֶט |
koret |
pinch |
צַלַּחַת |
tsalâchat |
plate |
לִשְׁלוֹק |
lishlôk |
(to) poach |
מָנָה |
manâ |
portion |
לְחַלֵּק |
le'chalêk |
(to) portion |
סִיר |
sir |
pot |
לִמְזוֹג |
limzôg |
(to) pour |
חוּמַם מֵרֹאשׁ |
chumam me'rosh |
preheated |
לְהָכִין |
le'hachîn |
(to) prepare |
לִלְחוֹץ |
lilchôts |
(to) press |
סִיר לַחַץ |
sir lâchats |
pressure-cooker |
רֶסֶק |
rêsek |
purée |
מַתְכּוֹן |
matkôn |
recipe |
לְקָרֵר |
le'karêr |
(to) refrigerate |
מְקָרֵר |
me'karêr |
refrigerator |
לִשְׁטוֹף |
lishtôf |
(to) rinse |
לִצְלוֹת |
litslôt |
(to) roast |
לְגַלְגֵּל |
le'galgêl |
(to) roll |
לְרַדֵּד |
le'radêd |
rolling pin |
מֶלַח |
mêlach |
salt |
לְטַגֵּן קַלּוֹת |
le'tagên |
(to) sauté |
לְעַרְבֵּל |
le'arbêl |
(to) scramble |
לְהַפְרִיד |
le'hafrîd |
(to) separate |
לְהַגִּישׁ |
le'hagîsh |
(to) serve |
מָנָה |
manâ |
serving |
לְנַפּוֹת |
le'napôt |
(to) sift |
קֶמַח מְנוּפֶּה |
kêmach me'nupê |
sifted flour |
נָפָה |
nafâ |
sifter |
בִּישׁוּל עַל סַף רְתִיחָה |
bishûl al saf re'tichâ |
simmer |
פְּרוּסָה |
prusâ |
slice |
לִפְרוֹס |
lifrôs |
(to) slice |
בִּישׁוּל אִטִּי |
bishûl itî |
slow cooking |
חֲתִיכוֹת קְטַנוֹת |
chatichot k'tanot |
small pieces |
לְהַשְׁרוֹת |
le'hashrôt |
(to) soak |
מָרָק |
marâk |
soup |
מְרַק עוֹף בֵּיתִי |
me'rak of beiti |
homemade chicken soup |
תַּבְלִין |
tavlîn |
spice |
תַּבְלִינִים |
tavlînîm |
spices |
כַּפִּית |
kapît |
spoon |
קַמְצוּץ |
kamtsuts |
sprinkle |
לִבְחוֹשׁ |
livchôsh |
(to) stir |
כִּירַיִים |
kirâyim |
stove top |
מִסְנֶנֶת |
misnênet |
strainer |
לְמַלֵּא |
le'malê |
(to) stuff |
מְמוּלָא |
me'mulâ |
stuffed |
מְמוּלָאִים |
me'mula'îm |
stuffed (vegetables) |
מְלִית |
me'lît |
stuffing |
סוּכָּר |
sukâr |
sugar |
חָמוּץ מָתוֹק |
chamûts matôk |
sweet and sour |
לְהַמְתִּיק |
le'hamtîk |
(to) sweeten |
שׁוּלְחָן |
shulchân |
table |
כַּף |
kaf |
tablespoon |
לִטְעוֹם |
lit'ôm |
(to) taste |
כַּפִּית |
kapît |
teaspoon |
מַדְחוֹם |
madchôm |
thermometer |
לְהַסְמִיךְ |
le'hasmîch |
(to) thicken |
טוֹסְט |
tost |
toast |
קָלִי |
kalî |
toast |
לִקְלוֹת |
liklôt |
(to) toast |
טוֹסְטֶר |
tôster |
toaster |
מַקְלֶה לֶחֶם |
maklê lêchem |
toaster |
רֶסֶק עַגְבָנִיּוֹת |
rêsek agvaniyôt |
tomato paste |
לַהֲפוֹךְ |
lahafôch |
(to) turn over |
לְלֹא כִּיסוּי |
le'lo kisui |
uncovered |
לִרְחוֹץ |
lirchôts |
(to) wash |
לִשְׁקוֹל |
lishkôl |
(to) weigh |
שְׁמָרִים |
shmarîm |
yeast |
Please Click on an Icon and Share this Page Thank You!! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |